Wie heeft dit spelletje niet gespeeld? Een steeds langere lijst, de meeste vreemde dingen en ja, wat was de volgorde ook al weer, kwam die gele stippeltjes parasol nu voor of na de paarse pumps van je zus. 
We zijn deze week op reis, en wat nemen we mee? Of wat neem je niet mee? 

Ik ga op reis en neem mee…

Om positief te starten… een tandem, fietstassen, mijn echtgenote de piloot, bidons, eten, heeeeel veel eten, bandenplak setje en ander fiets gereedschap, slippers, metalen koffiemok (speciaal ontworpen voor Double Bike is Happy Tandem) en ik kan nog wel even door gaan. 
We gaan op fietsvakantie, dat had je al wel begrepen na het woordje tandem. Waar gaan we heen? Naar Nederland. Ja, maar waar in Nederland? Nou, in heel Nederland. Ik mocht namelijk de route kiezen en ik kon niet kiezen. Dus… onze vakantie heet de “12 provinciën tandemtocht”. De ene provincie raken we kort even aan, de andere gaan we dwarsdoor heen. 

Ik ga op reis en neem mee…

Mijn hersenschade en bijbehorende beperkingen. Klinkt heel dramatisch. Is het niet. 
We gaan namelijk fietsen. Fietsen is wat ik kan, zeker achterop de tandem. Autorijden kan ik nauwelijks, ook niet als passagier. Maar op een fietsvakantie heb je geen auto nodig, dus deze beperking is er niet. Beperking = beperking

Boodschappen doen… thuis bestellen we online. Dat kan nu niet. We fietsen straks samen naar de supermarkt en ik blijf dan buiten gewoon even wachten, terwijl Esther alles verzameld en dan fietsen we samen weer naar ons verblijf van die nacht. Beperking = beperking

Avondeten… op sommige plekken kunnen we koken, op andere plekken zullen we buiten de deur eten. We hebben hier al flink wat ervaring in, dus woordeloos vinden we een etensplekje wat bij mij past. Beperking = beperking

De prikkelarme kamer kan natuurlijk niet mee. Achterop de tandem kan ik ogen en oren dicht doen, want ik hoef alleen maar te trappen. Soms kletsen we, maar als ik even rust nodig heb, kunnen we ook in een heerlijke stilte onze meters maken. Beperking = beperking

Ik ga op reis en neem niet mee…

Ik ga op reis en neem niet mee mijn beperking… is dat het dan? Nee, dat wil ik ook niet zeggen, maar we hebben ervaring hoe we onze vakantie zo leuk mogelijk kunnen houden, zonder dat de beperkingen de hoofdtoon kunnen voeren. En hoe kom ik dan terug? Waarschijnlijk volledig gesloopt en overprikkeld. Want ja, soms wil je ook gewoon leuke dingen doen en even negeren dat iets misschien minder handig is om te doen. 

En na de vakantie? Nou, dan heb ik dus een week vrij om bij te komen van de vakantie, want gelijk weer die 4 uur werken in de week oppakken, dat is geen optie. Maar ook hier geldt beperking = beperking

Oftewel… kijk wat kan, als er iets niet kan, kan het op een andere manier wel? Wij zijn aan het genieten van onze vakantie, maken schitterende kilometers, zien al het moois van Nederland en verblijven op de meest mooie B&B’s. 

Komende zondag even geen persoonlijke blog, die komt een weekje later, met een kort verslag van onze vakantie.