Zoals eerder beschreven lopen er momenteel verschillende onderzoeken, zodat het UWV een weloverwogen beslissing over mijn afkeuring kan nemen. 
Eens te meer wordt duidelijk dat onzichtbare hersenletsel zich maar moeilijk laat uitleggen, want je ziet het immers niet. Zeker niet als mensen het niet willen zien, ook al zijn het professionals. 

UWV traject

Ik had al een paar weken minder energie, meer moeite om cognitieve taken uit te voeren en een overprikkeld hoofd. Na het laatste onderzoek voor het UWV traject (er volgt er nog eentje) is dat er niet beter op geworden. In details wil ik verder niet treden, maar het was zacht gezegd geen prettige ervaring.

Het gevolg was dat ik emotioneel vrij instabiel werd, ongelukkig, maar ook onzeker. 

Die onzekerheid heb ik wel vaker gehad in de afgelopen jaren. Probeer ik wel echt alles, is er niet toch een behandelmethode en ga zo maar door. Rationeel weet ik dat ik absoluut alles doe om zo goed mogelijk te zijn, dat ik alles aangepakt heb wat er is, maar wel tot op het redelijke. Vage therapieën of behandelmethoden zijn niet aan mij besteed, daarvoor is mijn wetenschappelijke achtergrond te veel aanwezig.
Daarnaast blijf ik met mijn beperkte mogelijkheden werken, ook al is het maar 2x 2 uur per week in een totaal ander vakgebied dan dat ik ben opgeleid. Ik blijf mijzelf ook cognitief uitdagen, dus ja, rationeel: ik doe er echt alles aan. 

Ongelukkig en emotioneel instabiel, dat ligt eigenlijk al jaren achter mij. Natuurlijk heb ik de afgelopen 2,5 jaar het af en toe lastig gehad, maar dat is ook niet zo gek. Het is natuurlijk ook best een heftig verhaal. Maar dat was dan een momentje, of misschien een dag. 

De psycholoog

Mijn psycholoog en ik gaan al een paar jaar mee. Een onderbreking van anderhalf jaar, omdat het echt wel heel goed ging, daargelaten. Afgelopen mei ben ik weer van start gegaan om weer te resetten. Er waren een paar oude denkwijzen teruggekomen en er speelde nog een paar dingen. Toch ging het over het algemeen gewoon erg goed, maar wat was ik blij dat ik van de week een afspraak had staan. Ik herkende mijzelf niet echt meer, maar ik kon er ook niet echt achter komen waarom ik nu zo heftig reageerde op het UWV onderzoek. Dan is het extra fijn dat je met een vertrouwd persoon rustig kan analyseren waar het gevoel vandaan komt. Al vrij snel kon zij de vinger leggen waar ik op reageerde en hoe ik dat kon aanpakken. Ben je er met een uurtje? Natuurlijk niet, dat proces gaat ook buiten de spreekkamer verder, maar ze heeft mij wel de handvatten gegeven om verder te kunnen.

Het resultaat maak ik ook een beetje visueel. Ik zit weer met fotolijm aan elkaar, goed genoeg om weer te kunnen lachen, met energie om weer een paar uurtjes te werken en daadwerkelijk ook werk af te krijgen. Het is echter nog niet solide, met een beetje trekken krijg je het weer uit elkaar. Gelukkig zie ik mijn psycholoog nog voor het volgende onderzoek, dus hopelijk kan ik dat onderzoek ingaan, als ik met 1 secondelijm weer vast zit. Of op z’n minst met nog een extra laagje fotolijm. 

Ik ben blij dat ik weer kan lachen, blij dat ik weer plezier kan maken, maar vooral ook blij dat ik deze week gewerkt heb op een manier, zoals ik graag wil werken. Met energie, met dingen voor elkaar krijgen en het gevoel hebben om de boel onder controle te hebben. 

Blij met mijn sociale vangnet

Naast dat ik blij ben met mijn psycholoog, heb ik ook mogen ervaren dat ik een enorm sterk social vangnet heb. Hij is niet groot, maar deze mensen die erin zitten, zijn mega waardevol. Namen hoeven niet genoemd te worden, want ze weten zelf wel wie ik bedoel. Ze worden zelfs boos als ik ze niet bel als ik ze nodig heb, dat zegt natuurlijk super veel. Ook mijn werkplek bij de Bikeshop is hierin erg belangrijk.
Dus een groot dank je wel!

Actie hersenstichting

Afgelopen week was ook de collecteweek van de hersenstichting, waar ik mijn eigen actie aan gekoppeld heb. Ik ga deze actie nog even door laten lopen, want ik ben nog niet bij mijn streef bedrag van 500 euro. Dus wil je nog een clinic volgen, ga dan snel naar de webshop

Wil je geen clinic volgen, maar wel doneren, klik dan hier

En zoals altijd: Fenna doet haar werk goed

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *