Wij zijn op vakantie geweest, zoals je in de laatste persoonlijke blog hebt kunnen lezen. Een reis met beperkingen, maar zonder beperkingen. Wat hebben we het goed gehad, hoe mooi en afwisselend is Nederland en wat een ongelooflijk bijzondere en zeer gastvrije B&B’s zijn we allemaal tegen gekomen. 
Hoe is het gegaan en hoe ben ik weer thuis gekomen?

Laten we beginnen met de getallen…
We zijn 9 dagen op pad geweest, waarbij we 2x een locatie hadden waar we 2 nachten verbleven. Dat zou je dan rustdagen kunnen noemen, maar dan ken je ons nog niet goed genoeg. Die ritjes waren natuurlijk wel een stuk korter dan tijdens de verplaatsingen, maar nog even een uurtje zwemmen past dan ook wel op de dag. 
We hebben 7 verschillende B&B’s gehad, allemaal super hartelijk ontvangen en de een nog mooier/bijzonderder dan de andere. 
Het is ons gelukt om alle 12 provinciën aan te doen, de een wat langer dan de andere. 

Wanneer we kijken naar de kilometers en uren, krijg je onderstaand overzicht:
Op de tandem: 1024,7 km, 2305 hoogtemeters en bijna 43 uur
Lopen: 20 km in ongeveer 4,5 uur
Zwemmen: 2,5 km in 45 min

Belevenis
Hoe kijken we er op terug? Wat een fantastische vakantie is dit geweest. Anders kan ik het eigenlijk niet omschrijven. Nederland is mooi en zeer afwisselend. Zo konden we op één dag van onverhard, gravellig, naar strak asfalt tussen de weilanden gaan. Of een afslag waarbij je dacht “loopt hier nu echt een pad” en dan tussen de meeste mooie natuur uitkomen. Van bosrijk, naar polder, naar strak langs het IJsselmeer. We zijn het allemaal tegen gekomen. En hoe fijn dat je dan een tandem hebt die dat allemaal ziet zitten. 
We zijn begeleid door zingende vogels, vele soorten runderen, schapen, paarden en alles met jonkies, want dat geluk heb je in het voorjaar. 
Is heel Nederland mooi? Nou, bij Groningen waren we blij dat we daar snel weer weg waren, en af en toe zat er een saai stukje N-weg bij, maar verder… vooral heel veel mooie stukken. 
Kom je die zomaar tegen? Nee, de voorbereiding van deze vakantie heeft best wat tijd gekost. Goed zoeken naar fijne B&B’s, de route finetunen en met behulp van Komoot de mooiste stukjes Nederland opzoeken. Als je dat allemaal doet, word je er ook absoluut voor beloond. 

Vakantie met een beperking
Hoe is het mij vergaan? Ik ben veel frisser thuis gekomen dan verwacht. Achterop de tandem scheelt echt heel erg veel energie. Een fietsvakantie is verder vrij overzichtelijk en geeft daardoor veel extra rust. Opstaan, ontbijten, fiets inpakken, vertrekken, lekkere dag op de fiets, aankomen bij de B&B, douchen, eten, slapen. Dat is het zo’n beetje wel. Je moet er van houden natuurlijk, maar ik word daar erg blij van. 
Verder ben ik op zoek gegaan naar prikkelarme overnachtingen en dat is absoluut gelukt. Zelfs in Katwijk aan Zee (waar we op 200m van de zee zaten) waren de meeuwen de enige die herrie maakten. Het was bij thuiskomst zelfs echt weer even wennen aan het verkeer rondom ons huis. 
En ja, we hebben echt veel uren op de fiets doorgebracht, maar wat dat betreft ben ik fysiek goed in orde en hebben we ook overal gewoon heel relaxed gefietst, dus ik was bij thuiskomst ook niet echt moe. De dag erna lag ik ook al weer gewoon in het zwembad voor een training. 

En nu?
Ik had nog een weekje vrij om bij te komen van de vakantie en dat was zeker fijn, maar eigenlijk ben ik daar slechter uit gekomen, dan toen ik thuiskwam van de vakantie. 
Dat heeft deels te maken dat ik weer bij de psycholoog loop, dat kost toch wat energie, maar deels ook doordat ik net iets te veel gedaan heb. Een onverharde tandemtocht met Eugen van ruim 185 km in 10 uur is misschien niet het slimste wat je kunt doen, maar ja, wel gaaf. 
Even bijkletsen met Geerte is absoluut iets wat ik niet wil missen, maar kost natuurlijk ook wel iets en dan heb je ook nog een bedrijfsuitje van de Bikeshop waar je graag bij bent. Al is het maar gedeeltelijk. Op de fiets naar de fietsactiviteit, een drankje daarna en dan snel richting huis, want het etentje erna is dan echt geen optie. Zeker jammer, maar ik geniet dan ook gewoon van dat wat ik wel mee kan doen. 

Kortom, twee heerlijke weken gehad, maar nu wel even de agenda even leeg houden, om te zorgen dat ik weer even echt uitgerust raak.