We gaan van start met de campagne “Maak de onzichtbare gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) zichtbaar”. Je ziet het misschien niet wanneer ik met je in gesprek ben, als je mij tegenkomt op straat of wanneer je mijn social media account bekijkt. Ik heb echter hersenletsel, opgelopen in 2019. Best heftig ook. De gevolgen van dit letsel zijn aan de buitenkant niet zichtbaar, maar het heeft een enorme weerslag op mijn leven. En niet alleen op dat van mij. Ook op het leven van mijn partner, mijn vrienden en directe collega’s hebben de gevolgen van NAH impact. 

En ik ben helaas niet de enige. In Nederland zijn er ongeveer 650.000 mensen die met NAH rondlopen. 

Mijn doel is om begrip te kweken voor mensen die leven met deze onzichtbare beperking. Maak het onzichtbare zichtbaar! Hiermee hoop ik het leven van mij en mijn lotgenoten draaglijker te maken, al ik het maar een beetje. 

Misschien helpt het jou wel om beter om te gaan met iemand in je omgeving die een vergelijkbare situatie heeft. Hoe fijn zou het zijn als mijn campagne jou helpt in het stellen van de juiste vragen, het herkennen van sluimerende overprikkeling of simpelweg het beter te begrijpen. 

Ik neem jullie mee in mijn leven

  • De goede en de slechte dagen
  • De makkelijke en de moeilijke momenten
  • De dingen die ik kan en de dingen die ik niet (meer) kan
  • Hoofdpijnen, vermoeidheid, geheugenverlies
  • Maar ook, het plezier, de mooie en bijzondere momenten en alle lieve mensen om mij heen, waaronder mijn echtgenote. 

Laten we samen deze reis maken. Schrijf je in voor het klaverblad evenement in september. Meer informatie kun je vinden op de website. 

En heb je mijn sokken al gezien? Ontworpen door een fietsvriend en via Sockeloen te koop voor 15 euro per paar. Zie hiervoor de webshop op mijn website. 

Je steunt hiermee niet alleen mijn campagne, want de opbrengst gaat naar de hersenstichting. 

Ik ben Angelique Wammes-Bouman en ik heb niet-aangeboren hersenletsel